E solu pe le mafai ona solu le zinc iodide?

Zinc iodideo se paʻepaʻe paʻepaʻe pe toetoe a paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma se CAS o le 10139-47-6.E faasolosolo malie ona liu enaena i le ea ona o le tuʻuina atu o iodine ma e iai le deliquescence.Li'u liusuavai 446 ℃, mea fa'apuna e tusa ma le 624 ℃ (ma le fa'aleagaina), fa'atusatusa le mamafa 4.736 (25 ℃).Faigofie ona solo i vaifofo o vai, ethanol, eter, ammonia, sodium hydroxide, ma ammonium carbonate.

 

Mo le fesili o lezinc iodidesolu po'o le fa'afefeteina?E mafai ona fai si faigata, aua e faalagolago i le tele o mea eseese.Ae ui i lea, pe a vaʻavaʻai i lona solubility i le vai, e mafai ona tatou faʻamaonia o le zinc iodide e mafai ona soluble.

 

Ina ia malamalama pe aisea, e tatau ona tatou vaai totoʻa i le uiga o le solubility.O le solubility o le malosi lea o se mea e solo i se isi mea, e pei o le vai.A tatou fai atu o se mea e solu i le vai, o lona uiga e mafai ona solo i le vai e fai ai se vaifofo tutusa.

 

I le isi itu, a tatou fai atu o se mea e le mafai ona solu i totonu o le vai, o lona uiga e le mafai ona solo i totonu o le vai ma o le a fausia ai se faʻamalolo pe faʻafefe.

 

Zinc iodideua manatu o se oloa soluble i le vai ona o lona gafatia e solo i le vai e fausia ai se vaifofo manino ma le lanu.O lenei solubility e mafua ona o le natura polar o mole vai, lea e mafai ona fegalegaleai ma polar ions o le zinc ma iodine e fausia ai se vaifofo mautu.E le gata i lea, o le laʻititi laʻititi ma le faigofie faʻatusatusa ozinc iodide cas 10139-47-6fesoasoani foi i lona solubility.

 

Ae ui i lea, e taua le matauina o le solubility o le zinc iodide i totonu o le vai e le faʻatapulaʻaina.A'o fa'aopoopoina le tele o le fa'aputuga i le vai, e i'u lava ina o'o i se tulaga e le toe mafai ona fa'amavae, ma maua ai se vaifofo tumu.I tua atu o lenei tulaga, soʻo se faʻaopoopogazinc iodide cas 10139-47-6na'o le fa'afefeteina mai le vaifofo ma fau ai se malo.

 

Aotelega, o le solubility ozinc iodidei totonu o le vai e mafai ona manatu o se uiga lelei, aua e faigofie ai le faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o fale suʻesuʻe ma faʻatagaina mo lona faʻaogaina i vailaʻau eseese ma faʻaoga.Ae ui i lea, e taua le manatua o le solubility o soʻo se mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻalagolago i mea eseese, e pei o le vevela, mamafa, ma le iai o isi vailaʻau.O le mea lea, e taua i taimi uma le mafaufau i nei mea a'o le'i faia ni manatu e uiga i le solubility o se tuufaatasiga.

 

Afai e te fia iloa nisi fa'amatalaga e uiga izinc iodide cas 10139-47-6, Faʻafeiloaʻi e faʻafesoʻotaʻi i matou i soo se taimi.

Feso'ota'i

Taimi meli: Me-07-2024